fredag 26 februari 2016

Välformade bryn

Det där med välformade bryn och bryn som har en mjuk fin passande färg till huden, det tycker jag är något att tänka på. Har du t ex testat att pudra dina ögonbryn ljusa, om du har mörka, så vet du vad jag menar. Finns inget som kan förändra ett ansiktsuttryck som det. Eller för den delen att göra bryna alldeles för mörka, ja då ser man sjutton ut som en elak och grym person på ett kick.
Jag är utrustade med både bra färg och ganska täta och välformade bryn, men jag ser alltid till att forma dem lite extra snyggt genom plockning och ett och annat strå kan få ett klipp, och nu försöker jag också forma till dem till perfektion genom lite extra snygg färg. 
Det är inte lätt kan jag säga, men som med allt, övning ger färdighet! Varför denna övning av fixning av bryna? Jo, för jag var före en tid sen på en workshop med Anastasia Beverly Hill, ett företag med massor av snygga brynfärger och andra hjälpmedel för att få till snygga bryn. Så vill du också ge dig på att fixa till bryna, och få en fin inramning av ögonen och ansiktet, då ska du absolut titta på Anastasias produkter. Och kom ihåg, övning ger färdighet!

Trevlig helg!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox



Foto: Julia Jane Persson

tisdag 23 februari 2016

Snygg ögonbas

Den här lilla godingen till ögonskugga, Golden Grey från Maria Åkerberg, ser nästan blå ut på bilden, men är en milt guldgråbeige färg i verkligheten. Jag lägger nästan alltid på en ljus skugga över ögonlocket för att få en fin ljus bas samt få bort små skavanker. Ofta så är skuggan nära min egna hudfärg och helt matt, men tycker att den här färgen i ljust grått med lätt guldskimmer ger en jättefin ljus lyster. Värt att testa om du frågar mig!
Pris 149 kronor
Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

onsdag 17 februari 2016

Peeling

För ett par veckor berättade jag att jag fått ett helt litet kit med peeling och masker från Maria Åkerberg, se HÄR. Och vid det tillfället hade jag testat Papaya Peeling, som jag var/är supernöjd med, passade mig perfekt.
Nu har turen kommit till ansiktspeelingen AHA & Jojoba. Det här är en peeling som passar alla hudtyper men ska också motverka pormaskar och förebygga acne, två problem som lyser med sin frånvaro hos mig. Mjölksyran i peelingen ska också hindra klumpbildning av Melamin i huden och har en blekande effekt på bruna fläckar, inga större problem hos mig heller, så kanske att jag inte riktigt är den tänkta användaren. Men jag ville ändå testa den för att göra lite mer rent på djupet tänkte jag. Och visst den gjorde rent och fint, huden kändes mjuk och ren efter användandet, men jag saknade den där riktigt mjuka sköna känslan som Papaya Peeling lämnade efter sig, så, jag håller fortfarande på den som min favorit.
Papaya Peeling 165 kronor/100 ml

Foto: Annette Eriksson, Annettesbeautybox

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...