torsdag 28 januari 2016

Ultra Restorative Cream från Exuviance

Ultra Restorative Cream från Exuviance är ingen ny kräm, men för mig som inte hunnit prova den tidigare är den ny.
Krämen rekommenderas att användas som dag eller nattkräm, eller både och, jag har använt den som dagkräm.
Krämen är en anti-aging creme och innehåller 8% glukonolakton och 4% laktobionisk syra båda patenterade polihydroxisyror (PHA) med egenskaper som fördröjer hyns åldrande och fungerar antioxiderande och återfuktande. Bra för dig som gillar att sola och vill få en jämnare ton. En reparerande kräm som passar även känslig hud.
Jag tycker att krämen återfuktar bra, hade en fräsch doft även om lite väl stark och så var den lite överraskande trög i konsistensen, ja mera som en tjock salva.
499 kronor / 50 ml


Foto: Annette Eriksson, Annettesbeautybox

måndag 25 januari 2016

Puffy Eye Gel, Beauté Pacifique

Jag har fått en ögonkräm från Beauté Pacifique som jag nu provat. Puffy Eye Gel, Beauté Pacifique, , en för mig, ny ögonkräm. Det är en ganska lätt ögongel som ska strama upp huden och minska påsig hy under ögonen.
Jag har egentligen inte så stora problem med just påsighet under ögonen, förutom om jag ätit fel och samlat på mig vatten i kroppen t ex. Ja, jag kan verkligen se vad kosten gör med alltifrån huden, ögonen och välmåendet. Och ibland så slarvar jag med kosten och får i mig sånt som inte är så, vare sig nyttigt eller bra för mig, och vips så får jag äta upp det. 

Puffy Eye Gel, Beauté Pacifique är en otroligt dryg gel, som är riktigt skön att lägga runt ögat. Den känns verkligen mättande för huden. Den innehåller aktiva ämnen som ska organiserar kollagen- och elastinfibrerna till en stramare struktur. Samt ska hjälpa underhuden att undvika vätskeansamlingar och ge en uppstramning och slätare hy under ögonen. 

Passar alla mogna hudtyper, pris ca 445 kronor/ 15ml.

Foto Annette Eriksson, Annettesbeautybox

måndag 11 januari 2016

Piggare och finare händer

Som jag skrev om i mitt förra inlägg så är huden inte i toppform just nu. Men då ska vi inte tala om händerna! Hua, så torra och bedrövliga, och de trots handkräm och alltid handskar på när jag är utomhus.
Men jag har en bra och skön hjälpreda, Obagi Zo-Skin Helthcare, Oraser Microderm Hand Renewal.
En superskön handskrubb med sockerkristaller och salisylsyra som exfoliderar huden riktigt len och supermjuk. Skrubben innehåller även Vitamin A- Retinol som ökar cellproduktionen, reducerar hyperpigmentering, rynkor och linjer. Shea butter lugnar, vårdar och ger mer elasticitet. Masseras in och sköljs av minst en gång i veckan. 
Sen så piggar det ju alltid upp med ett rött lack på naglarna, just nu gillar jag Mavalas Paris 3. Överst lägger jag alltid ett lager Minute Quick-Finish Topcoat också från Mavala, absolut bästa snabbtorkande överlacket om du frågar mig.


Foto: Annette Eriksson, Annettesbeautybox

torsdag 7 januari 2016

Hudakuten tack

Min hud har brutit ihop helt just nu. Vilket kan vara förståeligt med ca minus 8 grader ute. Ja, jag har i alla fall fått en minst sagt torr och inte så roligt hud just nu. Så jag tänkte att nu ska jag prova igenom mitt lilla kitt med masker och peeling från Maria Åkerberg. 
Nu är första testet utfört, Papaya Peeling. 
Jag tänkte att jag skulle börja med peelingen och sen lägga på en mask och sen min vanliga nattkräm. Men vem blev förvånad, om inte jag, när jag redan efter användningen av peeling tyckte att min hud kändes helt underbar. Så jag hoppade masken och la på nattkrämen på en gång. Vilken otroligt härlig peeling säger jag. Visst, jag brukar gilla Maria Åkerbergs ekologiska produkter, men den här var över förväntningarna. Underbart skön!

Papaya Peeling är en enzympeeling för ansiktet med Papain, ett extrakt från papaya som varsamt löser upp döda hudceller och motverkar pormaskar utan att påverka underliggande hud. Rekommenderas 1-2 gånger i veckan. Och precis det som var min tanke så rekommenderas det att man lägger en mask efter peelingen, men jag kände inte att jag behövde det som sagt, kanske nästa gång. 
Pris 195 kronor/100 ml

Eftersom jag fått ett helt litet kitt med peeling och masker från Maria Åkerberg lär jag få återkomma med mina omdömen på de andra produkterna när jag testat dem. Håll utkik!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...