fredag 27 november 2015

Bra hudkräm - Cetaphil Moisturizing Lotion

Jag är en stor konsument av hudkräm och skulle aldrig hoppa över att smörja in min kropp efter varje dusch. Och jag som tränar en hel del kan duscha inte bara en gång om dagen utan ibland blir det två. Vad det gäller hudkrämer så har jag testat det mesta på marknaden, så när nyheter dyker upp missar jag sällan att prova den. 
Som nu, nu har jag under en tid testat Cetaphil Moisturizing Lotion. Cetaphil Moisturizing Lotion är en oparfymerad och mild lotion som innehåller en blandning av effektiva fuktgivare som gör huden mjuk och smidig. Den ska bidrar till att bevara fukten i huden och innehåller ämnen som ska skyddar och hjälper huden att bevara sin naturliga skyddsbarriär. Täpper inte till porerna och låter huden andas. Innehåller panthenol och glycerin.

Jag tycker att den är superskön, den går lätt in i huden och min hud känns väldigt skön och återfuktad efter den här tiden som jag använt krämen. 
En annan sak som jag tänkte på är att krämen, som är parfymfri, nästan inte doftade något. Toppen, för i vanliga fall så brukar jag tycka att parfymfria krämer brukar lukta konstgjort och inte alls tilltala mig, men i det här fallet funkade det bra.
Stort plus är också den stora pumpflaska, 500 ml, och det bra priset 129 kronor. Jag köpte min lotion på Apoteket, men finns även på andra apotekskedjor. 

Cetaphil har en hel del andra produkter också, de står nu på tur hos mig att prova.

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

onsdag 11 november 2015

Ny smak - NOA Relaxation Vildäpple och Krusbär

Sponsrat inlägg

Jag gillar produkter som är så rena som möjligt, tillsatser av konserveringsmedel och artificiella sötningsmedel är något som jag gärna undviker. Ja, man kan väl säga att jag har skapat mina egna regler och tankar kring det jag stoppar i mig. Kommit fram till att det är det enda rätta, för skulle jag lyssna på precis allt och alla rapporter som kommer så skulle det inte fungera i mitt liv i alla fall. Sen så har jag lärt mig att inte tro och lyssna på precis allt, för ibland så styr pengarna mer än vettet om ni förstår vad jag menar. 
Men, men, mitt val är bl a att inte äta kött, sen ca 17 år, äta mycket ekologiska grönsaker och som sagt undvika konserveringsmedel, artificiella sötningsmedel och andra trista tillsatser. 
Därför gillar jag NOA som nu befriar samtliga sina drycker från just konserveringsmedel och artificiella sötningsmedel. 
Samtidigt med den här fina förbättringen kommer de med en ny smak, Vildäpple och Krusbär, smakar gott kan jag meddela!

Annars så sägs NOA Relaxation minskad stress och öka fokus. Kan ju behövas.
Samt i NOA Relaxation används enbart aktiva ingredienser med väldokumenterad effekt.
De aktiva ingredienserna är citronmeliss och grönt te-extrakt. Bägge är naturliga örter med kliniskt bevisad effekt.
En flaska NOA Relaxation (3, 14 dl) innehåller 200 mg L-theanin (motsvarande 15 koppar grönt te, härligt för 15 koppar grönt te skulle jag aldrig få i mig) och 50 mg melissa.
Drycken är lågkalori och helt fri från koffein.

NOA Relaxation lanserades i slutet av 2014 och vann i samband med lanseringen pris som “Bästa Premiumdryck” i World Beverage Innovation Awards, världens största dryckestävling, grattis!

Tummen upp säger jag!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

torsdag 5 november 2015

Vitare tänder

Sponsrat inlägg

Tandblekning och whiteningprodukter bara växer och växer. Gå tillbaka bara 10-15 år i tiden så var det ytterst sällsynt med tandblekning t ex. Men som sagt, idag vill de flesta ha ett vitt leende, och skaffar sig ett om de inte har det naturligt.
Under oktober lanserade Listerine ett nytt munskölj med whiteningeffekt för hemmabruk, Listerine Advance White. En produkt som visat goda resultat i kliniska tester redan efter två veckor.
Det tyckte jag lät intressant, och måste prova. Jag har tidigare gjort tandblekningar hos tandläkaren ska sägas. Men jag satte ihop en liten testpanel, bestående av mig och tre personer till.
Vi testade produkten i två veckor, som rekommenderas för att se resultat. Så här tyckte vi:

- En person gav upp efter ett par dagar. Produkten gav henne kväljningar och hon kunde inte fortsätta.
- En person såg inget resultat, men tyckte produkten var frisk, fräsch och dryg.
- En person, som tidigare använt Listerines produkter, gillar känslan av en fräsch mun efter användningen. Tyckte sig se en "försvinnande" liten förbättring av tändernas färg. Men inte något större att prata om som hon uttryckte sig.
- Jag själv då. Jag har som sagt gjort tandblekningar hos tandläkaren, och då syns det, tänderna blir vitare efter blekningen och håller bra. Har gjort om mina blekningar efter ca 2-3 år, nu var det ca 2 år sen jag gjorde min senaste blekning. Jag tycker att jag kunde se ett något vitare leende efter användningen av munsköljet, men mycket marginellt ska tilläggas. Alltså inget som var slående på något sätt, och heller inget som någon annan än jag, som finstuderat mitt leende, kan se. Men å andra sidan, har inte missfärgade tänder, hade jag haft det så hade jag kanske sett ett tydligare resultat.

Så summan av det hela. Ett fräscht munskölj, lite väl starkt för en del, som gav knappt märkbart resultat på oss som inte har speciellt missfärgade tänder. Har du mycket missfärgningar från t ex kaffe, te, tobak, vin så kommer du kanske att se större resultat.

Listerine Advanced White har en multifunktionell sammansättning som ska verka på följande sätt:
- Tillför fluor som gör tänderna starkare.
- Essensoljor som reducerar plackbakterier för att rengöra tandytan och geen fräsch andedräkt.
- Whitening-teknologi utan slipmedel som ska ta bort missfärgningar och en skyddande hinna bildas som hjälper att förebygga missfärgningar.

Pris 69 kronor / 500 ml

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 2 november 2015

En kittlande ansiktsmask - Bionic Oxygen Facial från Exuviance

Sponsrat inlägg

Då kommer testresultatet av den tredje nyheten från Exuviance, som jag lovat.
Ja, för några veckor sen var jag alltså på en visning av Exuviances nyheter, närmare bestämt tre stycken, se HÄR och HÄR, och nu den tredje, Bionic Oxygen Facial.

Bionic Oxygen Facial är en revitaliserande ansiktsmask för både hemma- och klinikbruk. Med PHA och en blandning av syrebärande ingredienser ska den ge huden ny energi, fukt och lyster. Den passar alla hudtyper, men är särskilt bra för den stressade/trötta/torra huden.

Jag applicerade ett jämt lager på mitt rengjorda ansikte och hals. Sen väntade jag någon minut tills masken började skumma, då kittlades det rejält i ansiktet kan jag säga, tills masken till sist sakta började försvinna. Då sköljde jag av ansiktet med vatten och la på min ansiktskräm. Exuviance rekommenderar att man lägger på ett serum och kräm från dem så klart. Men som sagt, för mig fungerade det utan deras produkter också, och enbart min dag-/nattkräm. Jag tycker att den lämnade en behaglig och skön känsla efter sig. Rekommenderas att använda 2-3/ggr/vecka för maximalt resultat.
Som sagt en skön mask, men ingen som får något toppbetyg! Ligger mer och guppar i mitten!

Pris: 599 kronor/ 97 ml (!?)

Foto: Annette Eriksson, Annettesbeautybox

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...