måndag 29 juni 2015

Rapsodine Duscholja

Sponsrat inlägg

Jag vet inte vad ni tycker om duscholjor, själv så har jag provat en del genom åren och tycker att de varit hyfsat bra. Ja hyfsat måste väl vara rätt ord, för jag har aldrig fastnat så pass mycket att jag fortsatt efter att flaskan tagit slut. Varför vet jag faktiskt inte, kanske för att jag tycker att det känns skönare med någon väldoftande duschkräm istället.

Nu har jag haft möjligheten att testa Rapsodines Duscholja, en duscholja tillverkad på 50% svensk rapsolja som har en mjukgörande egenskap på huden, och den är helt fri från vatten och konserverigsmedel. Den används som en vanlig duschkräm och mjukgör och återfuktar huden redan i duschen, topp! Jag tycker att den kändes "lagom" fet och skön på huden samtidigt som den gav från sig lite mera skum mot vad jag tycker att många andra duscholjor gör. Fick lite mera duschkräms känsla, vilket jag gillar. Huden kändes också skönt mjuk och återfuktad efter duschen och handdukstorkningen. Doften ok, men ingen lyxig känsla på vare sig doften eller förpackningen, ganska mediokra. Pris 105 kronor /250ml

Känner du inte till Rapsodine sen tidigare så är de ett företag som strävar efter att skapa hudvårdsprodukter som bevarar den naturliga balansen hos både människan och i miljö. De använda vegetabiliska och så långt det är möjligt även ekologiska råvaror. Deras oljor är alltid kallpressade, som lättare tas upp av huden och också tillför näringsämnen i form av vitaminer, mineraler och hälsosamma fettsyror.  
Det är ett familjeföretag baserat i Mariestad, där också hela sortiment tillverkas i egen fabrik.  


Foto: Annette Eriksson, annettesbeutybox

måndag 15 juni 2015

Tvålar

Själv så använder jag mest flytande tvål, men på gästtoaletten lägger jag gärna in vackra hårda tvålar väldoftande tvålar. Några som har ljuvlig tvålar är Nesti Dante, Italienska tvålar som är tillverkade med kärlek och omtanke, och inte minst, i snygg design.
Så här ser mitt stilleben med tvålar från Nesti Dante ut just nu. Den leopardmönstrade Chich Animalier Bronze innehåller doftnoter från myrra, ingefärste och patchouli.
Den rosa blommiga Dolce Vivere Sicilia med doftnoter från bouganvilla, marint havssalt och papyrus trä.


Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

fredag 12 juni 2015

Amika Touchable Hairspray

Sponsrat inlägg

Som alla hud-, kropps- och hårprodukter, finns det massor av dem. Nu har jag testat ett av alla hårspray, Amika Touchable Hairspray. Ett hårspray som jag uppfattade som medelkraftigt utan att håret blir klibbigt eller stelt. Däremot gjorde det mitt hår lite rakare! Lite märkligt med så blev det. Vet inte om det beror på att det la sig runt hårstråna och tyngde ner eller vad? Så för mig funkar det bäst om jag, ja vill ha håret lite rakare helt enkelt. Ja kan också tycka att håret inte höll sig så luftigt och fräscht så länge som det brukar, behövde tvätta håret lite snabbare än normalt. Doften är ok och priset runt 230 kronor/335 ml.

Foyo: Annette Eriksson, Annettesbesutybox

tisdag 9 juni 2015

Paula´s Choice

Sponsrat inlägg

Här om veckan var jag på en pressvisningen där Paula Begoun promotade sina egna produkter Paula´s Choice. Paula själv, en minst sagt karismatisk person, som skrivit ett 30-tal böcker i ämnet hud och skönhet och har erfarenhet av egen "jobbig" hud. Idag har hon passerat 60 och hon var helt öppen och ärlig med att hennes hud inte bara ser ut som den gör med hjälp av krämer, utan också med hjälp av kniven! På senare tid har hon nära samarbete med kemister som utvecklat hennes egna serier.
Hon pratar varmt om solskydd, hon lägger solskydd i alla sina dagprodukter och menar att SPF 30 är ett måste om du vill behålla huden fin och minimera solskador livet ut. SPF tillsammans med retinol, som hon hänvisar till massor av studier som visar på att att det är ett ämne som hjälper huden till välmående.
Hon har heller inget emot parabener utan tycker istället att man borde vara mer rädd för lavendelolja och öppna burkar där innehållet oxiderar direkt när burken öppnas. Vad det gäller parabener är branschen delad och det har lett till att Paula, till 95%, tagit bort parabenerna ur sina produkter, för att tillgodose konsumenternas krav. Ja , det är inte lätt att veta vad som är rätt och fel kan jag tycka, här är en del är förespråkare för det ena ämnet medan andra förkastar ämnet helt. Här får man använda sunda förnuftet och skapa sig en egen uppfattning helt enkelt. Som med silikoner t ex. då Paula säger - Vad skulle det vara för farligt med det? Här har jag min klara åsikt, nej till silikoner för min del! Anledningen är att min hud reagerar direkt på just silikoner. Det tar inte mer än ett dygn, efter att jag har använt en produkt med silikoner, innan jag får plitor och finnar! Så nej tack till silikoner säger jag! Eftersom Paula´s Choice produkter har en hel del produkter med silikoner så har jag provar dem med försiktighet, och de jag testat med silikoner gav, så klart, mig utslag direkt. Men är du inte lika känslig som jag så tycker jag att du ska testa någon produkt, för förutom silikonerna tycker jag att det finns produkter med bra ämnen och de är riktigt sköna, och inte minst, har bra priser. Du hittar produkterna hos Skincity där du också kan läsa mer om alla produkterna.


måndag 1 juni 2015

Test - Corpus Paradoxe Body Oil från Beauté Pacifique

Sponsrat inlägg

Ni vet att jag till ca 98% provat produkterna som jag skriver om. Ja för jag tycker att det är en självklarhet att jag provat produkten för att kunna ge min personliga åsikt. 
Och den senaste tiden har jag haft möjligheten att prova en del produkter från Beauté Pacifique. 
Nu har jag under en period testat Beauté Pacifique nya Corpus Paradoxe Body Oil som är ett anti-age kroppsserum, baserat på två biologiskt aktiva ingredienser, Resvertrol och Procyanidin.

Resveratrol och Procyanidin hämtas från chilenskt vindruvkärnextrakt - Chilean Grape Seed Extract - och har förädlats genom avancerat bioteknologi.
De här två starkt anti-oxidativa substanser har både anti-age och anti-inflammatoriska egenskaper. Både med nya åldersförebyggande egenskaper i och med att de har förmågan att förlänga cellers liv och därmed försena åldringsprocessen.
Studier av chilenska hudläkare har visat att Procyanidin och Resveratrol även minskar pigmenteringar och färgskillnader i huden.

I fyra punkter så gör oljan följande:
  • Skyddar hudens celler mot skadliga fria radikaler
  • Anti-age effekt med naturlig procyanidin och resveratrol
  • Innehåller två typer av vitamin E
  • Penetrerar djupt ner i huden och gör den mjuk och elastisk
Efter att jag har använt oljan varje morgon, efter duschen, ett par veckor så känns min hud mjuk och smidig. Och i går när jag på väg hem från vänner och  hamnade i bilkö, eller avstängningar för att Indiens president skulle få åka gräddfil, suck, så såg jag att mina händer fått en lite finare och jämnare hudton, vilket väl kommer sig av den mjuka sköna oljan. Att hitta bra och aktiva krämer/oljor för kroppen/huden är inte lätt kan jag tycka. Det finns tusentals att prova sig igenom för ansiktet, men inte alls så mycket för kroppen, som behöver minst lika mycket och bra krämer ju äldre man blir, tro mig! Ska jag ge något ris, så kan jag tycka att den inte var speciellt dryg. 
Priset för 100 ml är ca 570 kronor.

Nästa inlägg kommer att handla om Paula´s Choice, tills dess ha det fint!


Foto: Annette Eriksson, Annettesbeautybox

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...