måndag 23 mars 2015

Min doft

Det där med dofter är både väldigt viktigt och väldigt individuellt och personligt tycker jag. Därför brukar jag inte skriva så mycket om dofter. Men jag får ofta frågan, vad använder du för doft. Och sen många år tillbaka är svaret detsamma, en Patchouliolja. En doft som jag får frågor om och gillanden så gott som varje vecka. Men som komplement till den här oljan köper jag ibland en annan doft som jag springer på och fastnar för. Just nu t ex använder jag Molecule 01 från Escentric Molecules, en doft med en lite annorlunda bakgrund.
För bakgrunden till det som skulle bli Escentric Molecules var parfymskaparen Geza Schöns önskan att skapa en doft för dem som egentligen inte tycker om parfym!? Ja helt enkelt en doft som inte doftar!? Geza Schön tog utgångspunkt i doftämnet Iso E Super, en ofta använd parfymingrediens som normalt förekommer i mycket små mängder. Han gestalta Iso E Super i två versioner, en helt ren, endast innehållande denna enda doftmolekyl, och i den andra valde han att kombinera Iso E Super med några få utvalda ingredienser. 
Det här är en en doft som jag verkligen gillar, men tyvärr så får jag sniffa ordentligt för att känna doften själv. Men å andra sidan så känner min omgivning doften och påpekar ofta den goda doften. Och så är det ju alltid med dofter, att man själv blir liksom emun mot dofter som man använder själv, ja man blir helt enkelt så van vid den så att man inte känner den efter ett tag...trist men sant!



torsdag 19 mars 2015

Förbered dig för solen

Snart är det dag för sommarsolen, och därmed hög tid att börja på att förbereda din hud för solens sköna strålar. Ja, det är ju inte bara ansiktet ömtåliga hud som behöver förberedas utan även kroppen behöver extra omvårdnad efter en lång vinter instängd i tjocka kläder.
Zo Skin Health Body Emulsion är en enzymatisk exfoliering som kan vara ett utmärkt redskap för att släppa ut din vinterhud i solen. Det här är en kräm som skonsamt och effektivt mjukgör hudens torra och lite grövre områden. Den förbättrar även hudens fuktbalans, jämnar ut hudtonen och lämnar efter sig en skönt mjuk och frisk hud.
Pris 790 kronor


 

fredag 13 mars 2015

TEST - Project Sukuroi från Original Mineral

För ett par dagar sen var jag inbjuden till Pretto Pr för en pressvisning av Original Minerals nya produkt Project Sukuroi. Original Mineral som vuxit fram genom att en en frisör nästan fick sluta med sitt arbete på grund allergiska problem och sitt kontakteksem som kom av ammoniaken i hårfärgen. O&M har idag allt ifrån schampo och stylingprodukter till hårfärger utan onödig kemikalier, bra säger jag!
Och den senaste av produkter är Project Sukuroi som är en ny reparerande leave in crème som ska återställa och reparera ett trött och skadat hår på djupet. Nyckelingredienserna är Gold of pleasure oil, eller Camelinaolja, som ska hjälper till att reparera slitet och skadat hår, samt Macadamiaolja som gör håret följsamt och tillför extra glans. Produkten innehåller även Keratin som ska stärker håret på djupet. Project Sukuroi är inspirerad av Kintsukurio, den japanska konsten att laga och reparera sprucken keramik med guld och silverlack. Project Sukuroi är konsten att reparera, vårda och återställa skadat hår, men utan guld.


Jag har nu provat Project Sukuroi. Jag som har massor av hårstrån, men dom är tunna och fina, och dom går väldigt lätt av om jag t e x använder för varma stylingredskap, så jag undviker såna så mycket som möjligt. Jag färgar också håret, och på det så har självlockigt hår som jag så klart vill dra ut lite ibland, ja varför är man aldrig nöjd med det man har!?, Ja, mot bakgrund av det här så förstår ni säkert att håret kan bli lite slitet och behöver hjälp på vägen. För det första så tycker jag att med produkten i håret så var det lätt att forma det till ett lite rakare hår, men med fint fall, som jag ibland vill ha. Och jag tycker också att formen på håret höll sig hela dagen, bra! Håret kändes också mjukt och frissigheten försvann. Sen, tyvärr, så känns ett fint håret alltid smutsigare snabbare med leave in produkter/stylingprodukter, så även den här. Kanske att man inte tänker på det så mycket om man tvättar håret var eller varannan dag. Men jag försöker att inte tvätta håret mer än en gång i veckan, just för att inte slita så mycket på håret, och då känns håret inte fräscht efter ett par dagar med leave in produkter, tyvärr! Men slutbetyget blir ändå bra, tack vare att den gör nytta, och att det stylade håret höll så bra.
Lanseras i Sverige under april. Pris 379 kronor/100ml 








Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

torsdag 5 mars 2015

TEST - Lumene foundation

Som jag berättade i förra veckan, när jag skrev om Lumene, HÄR, så höll jag på att prova ytterligare två nya Foundation från dem. Jag testade den första för ett par veckor sen, och skrev om den HÄR, och nu har jag alltså testat två till. Här är mina resultat.


Nude perfektion Fluid Foundation
En viktlös lättäckande foundation som finns i fyra nyanser för dig som inte vill ha en full täckning alltså. Den är tunt flytande och känns lätt på huden samtidigt som min naturliga hudton synas igen. Den ger också ett naturligt matt resultat. Själv så tror jag att den kommer att bli en favorit för mig framåt våren/sommaren då jag vill ha en mera lättäckande foundation, under vintern har jag hellre en lite mera täckande. Finns, som sagt, i fyra varma nyanser som passar de flesta hudtoner. 
Pris: 179 kr/30 ml

Och

Matt Control Oil-Free foundation
Som är en foundation med full täckning. En Foundation som jämnar ut hudtonen snyggt samtidigt som den täcker porer och håller huden glansfri och fräsch hela dagen. Finns i fem varma nyanser. Innehåller fröextrakt från nordiska hjortron som sägs förbättra hudens fuktbalans, ge lyster och tillföra huden näring. Jag som brukar gilla foundation som är halvtäckande tycker att den här fulltäckande är riktigt snygg, och dryg!. Brukar ta ytterst lite och får ett snyggt, jämt och glansfritt resultat som sitter bra hela dagen.
Pris: 149 kr/30 ml

Tummen upp för två bra produkter, med riktigt bra pris!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 2 mars 2015

Rouge - min bästa vän

Nja, kanske lite överdrivet, men jag kan tycka att lite rouge på kinderna gör underverk. Ja, det både piggar till ansiktet och gör det så mycket fräschare. Så får jag frågan; Om du bara får använda en make-up produkt vad skulle det vara?...rouge är mitt svar!
Något som jag tycker är viktigt när jag köper ett rouge är att det ska ge lite färg, ja att det inte ska vara så mycket färgpigment i det så det blir till spisrosor när man bara snuddar kinden med borsten. Nej, jag drar hellre med borsten över kinden flera gånger, tills jag är nöjd med färgen, än som sagt, bara nuddar kinden och vips så ser jag ut som en påskkärring. Precis så är tyvärr många rouge, ja med för mycket färgpigment, men inte Maria Åkerberg nya fina färg Caramel som jag nu har testat. Det ger en perfekt lätt och fräsch färg med en liten lyster.

Pris 185 kronor.

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...