tisdag 25 november 2014

Aktivitetsarmbandet - årets julklapp

Ja då var årets julklapp utsedd av HUI Reserach.....Aktivitetsarmbandet. 
Och jag måste säga att jag skulle gärna få ett av tomten. Med aktivitetsarmbandet kan man ju ha koll på allt ifrån sin rörelseaktivitet till puls och sömn. Armbandet för över all information till din mobil eller dator, och du får sen en bild av hur mycket du rör på dig och hur länge du sover. Och vill du sen dela med dig av dina siffror så är det bara att dela med allt och alla genom sociala medier...kanske inte den viktigaste informationen som jag skulle vilja ha av mina vänner, men smaken är som baken och möjligheten finns alltså. Att armbandet ligger rätt i tiden kan i alla fall jag hålla med om med rådande hälsotrender.
 
Foto: HUI 

måndag 24 november 2014

Yasuragi - en rofylld upplevelse för både kroppen och själen

Förra helgen var jag utbjuden till Yasuragi på Hasseludden i Nacka, tillsammans med mina bloggande kollegor i bloggnätverket desesignbloggarna.se. Det nätverk som jag är med i med min andra blogg annettesskimmer.se, där jag bloggar om mitt arbete som inredningsdesigner.
Men Yasuragi som är ett Japanskt spa är ju ett ställe för själen, hälsan och välbefinnandet så jag vill gärna visa lite bilder därifrån även här på sidan.

Yasuragi har även korats till Årets spa 2014 i tävlingen SpaStar Awards, som delas ut av SpaStar International. Juryns motivering lyöd:
“Likt en Samurajmästare, med fötterna stadigt på den grå skärgårdsklippan och blicken lekfullt nyfiken, har man skolat svenska folket i japansk livskonst.”
Jag kan hålla med, för det är något alldeles speciellt att få tillbringa en dag, eller som jag ett dygn med även en övernattning på Yasuragi. Bara att glömma alla klädkoder är både skönt och befriande. För när du anländer får du en yukata, en bomullsrock, och tofflor att strosa runt i. Rocken bär man under hela sin vistelse; i det japanska badet, under aktiviteter och behandlingar samt när man äter sina måltider. De japanska tecknen på rocken betyder “tur och lycka” och “sann glädje” ja tack säger jag.
Jag var alltså där i ett dygn, ett härligt dygn med introduktioner, rawfood, sköna bad, en underbar middag, vackert rum med utsikt över Stockholmsinlopp och en av de största frukostarna jag sett.
Vill du ge dig själv eller någon annan en fin och skön upplevelse så kan jag rekommendera dig Yasuragi, som förutom det jag skrivit om också erbjuder en massa olika sköna behandlingar för kroppen och själen. Du kan läsa mer om signumbehandlingar, kroppsvård, massage, ansiktsbehandlingar, duo- och återhämtande behandlingar på Yasuragis hemsida.

Och jag har hört att japaner inte bara lever längst, de lever också hälsosammast....nu är jag övertygad om att det japanska badet har ett finger med i spelet så att säga.









fredag 21 november 2014

Snyggaste ögonbrynen

Jag har både fylliga och mörka ögonbryn utan att behöva arbeta med dem speciellt mycket. Går på salong och plockar dem var 3 vecka annars så sköter dom sig ganska bra själva. Om, ja om det inte faller sig så att jag tappar några bryn på nästa samma ställe och det blir lite håligt så att säga just där. Och ibland så har jag också tänkt att jag ska försöka att måla en lite annorlunda, ja en ännu snyggare form. Har väninnor som är superduktiga på det och kan få väldigt snygga bryn, men själv har jag nästan gett upp försöken med målningen av bryna, ja jag får aldrig till det helt enkelt.
Men häromdagen fick jag en ögonbrynspenna i min hand från Eyeko och var så klart tvungen att testa! Och jag säger bara Häpp!...jag kunde! Färgen är väldigt lätt, och vattenfast, och väldigt lätt att applicera. Tror att det beror på att färgen inte är så mättad och att penseln är väldigt tunn och lättarbetad. Målar du dina bryn så tycker jag absolut att du ska testa pennan. Tummen upp!

Trevlig helg kära ni!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

tisdag 18 november 2014

Höstnyhet från Lumene som får tummen upp

Jag har provat en foundation från Lumene med namnet Longwear Blur Foundation. En foundation som överraskade mig, ja jag tycker att den är riktigt bra. Jag ska erkänna att det inte är så vanligt att jag tycker om och fastnar för budetmärken när det kommer till foundation, men nu ger jag tummen upp. Den är enkel att applicera och lämnar en fin känsla och lyster på huden. Den innehåller rikligt med C-vitamin och antioxidanter som bidrar till en lystergivande hy. Den är också skonsamt formulerad utan varken parabener eller parfym. Longwear Blur foundation finns i sex nya nyanser, jag har använt nr 2, och innehåller SPF 15. 
Pris 159 kronor/30ml. Finns hos Åhléns och Kicks.



Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

torsdag 13 november 2014

Vårens solglasögon

Jag vet, det känns ju inte riktigt relevant att prata sol och solglasögon om man tittar ut genom fönstret. Men vi kan ju alltid längta och planera vårens köp av de nya glajjorna.
I tisdags så var jag i alla fall på en pressvisning på Miss Clara Hotel. Där visades glasögon från Prada, Georgio Armani, Emporio Armani, Dolce&Gabbana, Ray Ban mfl. Och om jag ska sammanfatta det jag såg med några ord så blir det; nitade bågar, jeans/tyg klädda bågar och de runda formerna finns kvar och kommer nog lite mera till och med. Här några bilder från visningen.



Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 10 november 2014

IQ bältet - ger ordning och reda i löpspåret

Jag är absolut ingen superlöpare, men jag brukar ofta springa och gå på långa powerwalk under, framför allt sommarhalvåret. Jag springer och PW oftast ensam, gillar det, för då kan jag styra takten helt själv och lyssna på någon podd.
Men jag har inte haft någon bra mobil-ficka/-armhållare som jag trivts  med. Vilket resulterade i att jag i somras lyckades med att fuktskada min mobil när jag klämde fat den i min träningstopp! Häpp, det blev ju en dyr historia, trotts drulleförsäkring!
Men förra veckan var jag ute på mässan och tog en runda på Allt för Hälsan och såg det här smarta bältet, IQ-bältet. Bältet håller koll på allt från nycklarna till hörlurssladden och mobilen. Ett sånt får det bli till våren.

Foto: Linn Holm Ekholm




fredag 7 november 2014

Sköna fötter med Foot Cream från Maria Åkerberg

När jag ändå var i farten och provade Maria Åkerbergs handkräm, se HÄR, så passade jag även på att prova deras fotkräm.
Jag tror att jag nämnt det förut, men kan upprepas, jag gillar inte torra och ovårdade fötter! Nu stöter jag ju inte på problemet med trista fötter lika ofta på vintern som på sommaren. Ja nu menar jag inte att jag själv brukar ha problem, för jag smörjer in fossingarna vinter som sommar, nej nu menar jag mina medmänniskor. För finns det något mer frånstötande än att hamna bakom en person i rulltrappan t ex, en person med spruckna ovårdade fötter instuckna i flip flop/sandaler, hua!
Ja som ni förstår så smörjer jag fötterna väl. Och nu har jag alltså testat Maria Åkerbergs Foot Cream, en mjukgörande skön kräm som går snabbt in i huden och passar både varma och kalla fötter.
Jag brukar smörja in fötterna lite varje till varannan dag efter duschen, för med en regelbunden användning slipper jag komma i närheten av både förhårdnader och sprickor på fötterna.
Som alla Maria Åkerbergs produkter är krämen ekologisk och utan mineraloljor och syntetiska oljor!...det gillar jag!
Pris 129 kronor/100ml.

Trevlig helg kära ni!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

onsdag 5 november 2014

Mitt favorit hårspray - Sebastian Shaper Zero Gravity

När jag får frågan - Vilket är ditt favorit hårspray så är svaret sen många år Sebastians Shaper Zero Gravity. Jag har skrivit och det tidigare Här och nu ytterligare ett och ett halvt år senare och en hel del tester av andra hårsprayer så står jag fast vid min rekommendation. Ja så nu vet ni det! Men som jag skrev sist, hör gärna av er om ni har något annat favorit spray som ni tycker att jag ska testa.

Fto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 3 november 2014

Handfast

Nu när vi har gått in i november så innebär det för min del att händerna behöver lite extra hjälp. Även om hösten är mild och kylan inte har slagit till riktigt, här i Stockholm i alla fall, så är jag beredd med handkrämen. Just nu provar jag en från Maria Åkerberg, ekologisk och miljövänligt, det är bra.
Handkrämen har extrakt från ringblomman som är en medicinalväxt med gamla anor mot ömtålig hud och bivax som verkar skyddande och uppmjukande.
Jag kan tycka att det är svårt att hitta en handkräm som passar mig, ja för många gånger så kan jag tycka att när jag använder vissa krämer så blir mina händer "beroende" och mer uttorkande. Ja ungefär som när jag använder cerat, som också kan göra mig "beroende". Ja det känns ibland som om huden slutar att göra sitt naturliga jobb när jag använder "fel" krämer. Och här tror jag att jag har rätt, för jag har flera vänner som verkligen är beroende av framförallt cerat. Ja de blir helt stirriga ifall de inte har ett cerat i varje ficka/väska/hand. Ja ni vet, som små barn som är nappberoende :)

Men åter till Maria Åkerbergs Hand Cream. Krämen känns lite annorlunda att ha på händerna, på ett bra sett, ja händerna får inte en sån där otäck fet hinna som många krämer ger. Nej den här krämen känns mer som att den är fuktig, och krämen går snabbt in i huden. Den lämnar en skön känsla och användbara/okladdiga mjuka sköna händer efter sig.
Pris 125 kronor/100ml. Tummen upp eller händerna upp kanske passar bättre här!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox


Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...