fredag 31 oktober 2014

Morris & Luca gör halva jobbet

Kan låta sisådär kanske, men faktum är att med bra makeupredskap så har du större chans att lyckas med din makeup. Så underskatta inte makeupborstarna
Den senaste tiden har jag testat tre borstar från Morris & Luca, totalt har företaget 19 olika borstar, No 13 Rougeborste, No 36 Ögonskuggsborste och No 50 Ögonbrynsborse med kam, alla tre riktigt bra och sköna borstar av naturligt hår.

Morris & Luca är ett nytt svenskt varumärke med noga utvalda makeupborstar.
Borstarna är utformade med stor omsorg, baserad på stränga krav på kvalitet och etiska riktlinjer. Morris & Luca använder bara kvalitetssäkrade leverantörer som uppfyller de stränga villkor varumärket har på produktionen av produkterna.
Företagets 19 olika borstar är alla handgjorda med en perfekt balans av naturliga och avancerade syntetborst, ja för du vet väl att vissa borstar t ex foundation- och concealer-borstar ska vara av syntet och inte av naturligt hår. Allt virke i borstarna är också både FSC och Rainforest Alliance certifierade, produkterna är godkända av EU Ecolabel och US Green Building Ledarskap och 40-004 Certified.
Bra priser, mina borstar kostar mellan 145 - 225 kronor.

Ett extra plus i kanten ger jag borstarnas fina förpackningar, perfekt elegant liten present att ge bort!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

onsdag 29 oktober 2014

Boots No7 Beautiful Skin Quick Thinking Wipws

Jag har varit ute och rest och passade då på att testa rengöringsservetterna Boots No7 Beautiful Skin Quick Thinking Wipes. Rengöringsservetter är ju perfekta att ha med på just resor kan jag tycka för att slippa släpa med allt från ansiktsrengöring, ögonrengöring till ansiktsvatten. De här servetterna avlägsnade verkligen all make-up från foundation till mascara, ska till och med klara av vattenfast mascara, men det använder inte jag så det kan jag inte intyga. De innehåller pro-vitamin B5 för återfuktning och trollhassel samt fänkål för rengöring av porerna. Jag kan ibland tycka att rengöringsservetter inte riktigt gör sitt jobb, ja att huden inte känns riktigt rengjord efter användandet av servetten . Jag kan även tycka att jag behöver använda både tre och fyra servetter innan ansiktet känns rent. Men inte med de här, utan huden blev både ren, kändes smidig och fräsch efter tvätt med en servett.
Tummen upp!
Passar alla hudtyper. Hypoallergisk. Parfymfri. 79 kronor/30 servetter.


Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 27 oktober 2014

Day Antioxidant från Cicamed

Onödiga tillsatser i mat, textilier, kosmetiska m.m m.m känns ju bara mer och mer viktigt att undvika i de här tiderna när det sprutas ut en massa smuts från alla håll och kanter. Så jag provar gärna ekologiska produkter utan onödiga tillsatser, som Cicamed. 
Nu har jag provat deras Day Antioxidant, ur deras serie Cicamed Organic Science, som är en anti-aging dagkräm som ger en återfuktad hud med naturlig lyster och är helt fria från onödiga tillsatser. För som sagt, vi utsätts för en massa påfrestningar från alla håll och behöver därför skyddande antioxidanter och återfuktning. Citamed Dag Antioxidant är formulerad för att förebygga synbara tecken på hudens åldrande med hjälp av kraftfulla antioxidanter, effektiva fruktgivare och ekologiska oljor som ska stärka huden och ge fin lyster. 
Jag tycker att huden ser fin ut efter att jag använt krämen ett tag, den är skön och behaglig. Har inte sett några negativa små utslag eller sånt trist som kan komma på min lite känsliga hud om inte krämen passar mig, ja jag tycker att krämen verkar göra det den utger sig för att göra.
Passar alla hudtyper, pris 479 kronor/50ml. 


Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 20 oktober 2014

En ny favorit - Lip Care Colour Summertime

Förra veckan var jag runt på en del pressvisningar och hos Polhem PR, som har Maria Åkerberg som kund och representerar alla deras sköna produkter, fick jag ett läppstift, Lip Care Colour Summertime. Jag ska i ärlighetens namn säga att läppstift använder jag ytterst sällan nu för tiden, men fick som sagt ett Lip Care Colour från Maria Åkerman och testade det så klart. Och jag måste säga att det överraskade mig rejält. Färgen jag fick heter Summertime, en diskret rosa pärlemorskimrande färg, och det sitter bara så bra! Jag tycker inte att läppstiftet känns som ett läppstift heller,  utan mera som ett vårdande cerat. Och det är också ett vårdande läppstift, som alla Maria Åkerbergs stift, och består av vegetabiliska oljor och vaxer som vårdar och skyddar läpparna. Jag som mest brukar använda läppglans/gloss kan säga att glansen nu har fått en stark konkurrent här, ja för stiftet känns både mera vårdande och sitter också så mycket bättre. Lip Care Colour finns i en massa sköna färger, både ljusare och mörkare än Summertime. Pris 185 kronor.... och båda tummarna upp!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

Organic Lotion - Patschouli Lime

Fick en Organic Lotion - Patschouli Lime i min hand för ett tag sen, och nu har jag testat produkten. 

Organic Lotion - Patschouli Limes är en nya organisk hudkräm baserad på organisk och ekologisk jojoba, kokos, avokado och hampa oljor. 
Nu efter ett tags användande känns huden skönt sammetslen och när jag stryker på krämen blir huden vare sig kladdig eller fet, riktigt skön om ni frågar mig. Enda minuset är doften, som alla ekologiska hudvårdsprodukter så doftar de, ja just ekologiskt och den doften flyr jag inte men tycker heller inte att den är något att ge tummen upp för. 

Alla Organics hudlotions är certifierade enligt USDA National Organic Program: Ekologisk och organisk integritet i kroppsvård innebär att huvudingredienserna samt de sekundära ingredienserna i en organisk märkt produkt är ekologiskt certifierade, och produceras i enlighet med National Organic Program.  Inga av Dr Bronner’s produkter testas heller på djur och är godkända av CCMI, en allians av djurrättsaktivister och organisationer som kräver oberoende och regelbunden revision för att bli godkänt.

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

tisdag 14 oktober 2014

Nyheter

Oktober månad, det betyder en massa pressvisningar hos presskontoren och i morse var jag förbi VASS PR och tittade på deras nyheter på skönhetsfronten. Eftersom jag nästan uteslutande skriver om produkter som jag testat på mig själv så får jag återkomma om produktern när testerna har gjorts. Men det utesluter ju inte att jag kan visa lite av det jag såg.

Sköna fötter det tillhör väl verkligen höjden av skönhet och välbefinnande! Och hur många gånger har inte jag, på väg hem från festen eller kvällen på stan, längtat efter något skönare än mina höga klackar att sätta på fötter. På Vass såg jag alla nyheter från  Butterfly Twists, ni vet företaget som har de där små hopfällbara skorna perfekta att ha i väskan. Och titta så många helt bedårande modeller som kommer, ca 395 kronor är priset och jag ska garanterat köpa ett, eller två, par.



Från Bangerhead såg jag nya verktyg till håret. Bra produkter till bra pris! Fönen och plattången ligger båda på ca 395 kronor!



Nytt från Cicamed är en Face Mist som jag tycker verkar riktigt bra. Kommer att testa den och ber att få återkomma med resultatet. Men så här ser flaskan ut, mot en utsikt och bakgrund att önska sig, och som sagt håll koll efter resultatet som jag visar här om inte allt för lång tid.


Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

onsdag 8 oktober 2014

Abilica Bamboo YogaMat

Igår morse var jag bjuden till Clarion Sign Hotel av Abilica för träning, frukost, presentation av nyheter och spa. Jag tackade nej till både utomhusträningen, ösregnade, och spaandet, jobbet kallade. Men informationen lyssnade jag på och nyheterna tittade jag på. 
Förutom att de har en hel del träningsverktyg som är så pass fina att de inte behöver gömmas undan när det inte används så visade det bl a en ny Yogamatta av bambu. Yogamattan är tillverkad av ett miljövänligt bambu som känns mjukt mot huden och håller kroppen varm och torr. Bambumaterialet absorberar fuktighet snabbt, förhindrar bakterietillväxt och reducerar lukt. Abilica Bamboo YogaMat lämpar sig särskilt väl för HotYoga/Bikram Yoga eftersom den inte blir hal och den har speciellt goda fuktabsorberande egenskaper. Mattan har antiglidbeläggning på undersidan och kan enkelt rullas eller vikas ihop, mera lätthanterlig än en vanlig yogamatta alltså. Måttet är 61 x 172 centimeter, pris 499 kronor.
Och jag vet, vem blir inte träningssugen med den där utsikten!












Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 6 oktober 2014

Juicebaren StrÅ - i hälsans tecken

Att juicer är hett just nu det har ni nog hört och några som hänger på trenden är Åhlens City som precis öppnat sin första juicebar. Konceptet ska passa alla, inte bara oss hälsonördar, och inspirera till en mer hälsosam livsstil. Juicebaren blir också det första varuhuset i världen med ett eget vetegräsväxthus, de ni. 
På StrÅ kommer gästerna att erbjudas superfoods, både gällande mat och dryck. Ambitionen är också att tillhandahålla ekologiska varumärken så långt det är möjligt, jag applåderar! Här kan man välja mellan färdiga kallpressade juicer, juicepaket med detox-effekt, näringsrika wraps med nyttiga fyllningar samt glutenfri gröt i olika former. StrÅ kommer att används uttrycket ”No Muu”, inget muuade alltså..eller att produkter från ko undviks, inget rött kött och laktos alltså. Glutenfria produkter och alternativ för veganer kommer alltid att finns i sortimentet.
All personal på StrÅ är utbildad inom friskvård, och ska kunna ge gästerna tips och inspiration om kost och näring för att leva ett sundare och friskare liv.

Tummen upp säger jag!










Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...