tisdag 29 april 2014

Sthlm Beauty Week - Skönhetsvecka i Kungsan

På förmiddagen igår var jag ner på Sthlm Beauty Weeks pressinfo och tittade. Sthlm Beauty Week är ett event i dagarna tre som samlar delar av skönhetsbranschen mitt i Kungsträdgården, So Stockholm. Som en liten mässa med skönhet kan man säga, grattis och med många små montrar och spännande föreläsningar, anmäl dig bara på deras sida Sthlm Beauty Week.







Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

torsdag 24 april 2014

Living Proof - snart på den svenska marknaden

Precis tillbaka efter en lunch och presentation av Living Proof, som lovar vackert och friskt hår på bara två veclor! Låter toppen!
Living Proof skapades utifrån filosofin att utmana konventionell teknologi, samt att lösa de tuffaste skönhetsproblemen.
När man analyserade vad dagens skönhetsprodukter innehåller upptäckte man att branschen har jobbat med samma basingredienser, så som silikoner och oljor, i åratal. Och det här var det som inspirerade dem att skapa en ny teknik som skulle erbjuda "bevis i en flaska" istället för "förhoppningar i en flaska".
Så ett team med forskare, utanför skönhetsindustrin, och hårstylisterna Ward Stegerhoek och Mitch DeRosa började på att arbeta med att hitta en ny strategi för att lösa hårets alla utmaningar. Resultatet blev Living Proof som bygger på helt nya molekyler med synliga resultat, helt utan silikoner och oljor. Du som tycker att Jennifer Aniston har ett fint hårsvall så är hon delägare i företaget och även företagets talesperson och ansikte utåt.
Serien finns för olika hårtyper och jag tänkte testa Restore, för skadat och behandlat hår som behöver vård och uppbyggnad. Återkommer när jag testat några veckor.
Living Proof kommer att säljas på utvalda frisörsalonger från maj 2014.





Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

tisdag 22 april 2014

För fuktälskande hår

För någon vecka sen, då jag var uppe på pressvisning hos Polhem PR så presenterade Hårologi sina produkter och gjorde en liten test på mitt hår. Då fick jag veta att jag hade ett hydrofilt/fuktälskande hår. Det är ett tunt, fint hår som drar till sig fukt, lätt blir platt och trasslar sig vid hårtvätt, och ja det stämmer bra. Att det drar till sig fukt är verkligen ingen överdrift, för går jag ut när det är fuktigt ute så står mitt lockiga hår som en gloria på huvudet. Lösningen skulle vara att jag ska använda Hårologis Fil Shampoo som är uppbyggande för hydrofilt hår. Ett schampo med milda tvättaktiva ämnen baserade på majs och kokos samt silkes- och veteaminosyror, provitamin B5 och RNA. FIL Shampoo gör håret fyllig och glansigt....och mycket fint vill jag gärna lägga till. För nu har jag tvättat håret med schampot och avslutat med Fil/Fob Conditioner ett tag och mitt hår mår prima! Det har fått en jättefin glans, lockarna är fina, trasslet är borta och risigheten har försvunnit. När håret ställt om sig helt ska det också hjälpa till att hålla kvar färgen i mitt hår, ja jag färgar håret, som annars brukar försvinna väldigt fort, ska bero på att fjällen på hårstråna kommer att lägga sig tillrätta. Har du ungefär samma problem som jag haft så tycker jag att du ska göra ett försök med produkterna, hör gärna av dig sen och tala om om även du blivit av med ditt risiga och burriga hår.


Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

onsdag 16 april 2014

Spring dig runt världen

När jag var runt på pressvisningar förra veckan så besökte jag också Spalt PRs visning. Spalt PR som representerar företag inom bl a mode, inredning, hälsa och träning och däribland företaget Abilica som har en massa smarta och roliga saker för träningen. Fina saker för en roligare hemma träning, ja allt som förhöjer träningen är väl av godo! Jag tittade också lite extra på det nya löparbandet som inte bara gör din träning roligare utan också tar dig runt i världen. Nja, nästa i alla fall för löparbandet har en dator med 
inbyggd Bluetooth för att ansluta till iPad/iPhone och Android surfplattor. Med gratisappen Run on Earth kan du skapa en runda i Google Maps var som helst i världen, och bäst av allt, se bilder från gatunivå i Google Street View när du springer. Inte nog med det, löpbandet justera sig också upp och ner efter terrängen i din inprogramerade rutt, smart va! När du har kommit i mål kan du enkelt dela dina träningsresultat på sociala medier som Facebook och Twitter, varför man vill det vet jag inte...men om du gärna vill det så är det alltså fullt möjligt. Ett träningsredskap som föll mig i smaken, ja allt som kan få harvandet på löparbandet lite roligare tilltalar mig!





Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 14 april 2014

Yippie för solen men...

Ja vem är inte lycklig över att solen börjat på att visa sig allt mer igen, men samtidigt får vi inte glömma bort att sätta på solskyddet! Förra veckan när jag var runt på olika pressvisningar så tittade jag lite närmare på några nyheter från Nivea.
Deras Nivea Sun Protect & Refresh Cooling Mist Spray verkar skönt svalkande på huden, tack vara
att mentol är en aktiv ingrediens i produkten, och med UVA och UVB filter skyddar den mot skadliga UV-strålar så fort den applicerats/sprayats på huden. Finns i både SPF 20 och SPF 30. Ger både svalka och skydd alltså!
Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

torsdag 10 april 2014

Utredande

Fick en härlig borste från RMPR när jag var där på pressvisning för några dagar sen. En Moroccanoil Pddle Brush, en stor och rejäl paddelhårborste som ligger skönt i handen och verkligen känns skön för mitt hår. Jag som ofta brukar tupera några tag uppe på hjässan, ja jag tycker att jag är lite platthuvad :), kan tycka att en borste som inte gör ett bra jobb lätt kan "slita" ut tuperingen och inte lämna ett genomborstat hår. Något som jag inte alls upplevde med den här borsten, utan här reds håret enkelt ut och känslan av en hårmassage kom lätt genom att jag drog några extra drag genom håret både i hårets växtriktning och i motsatt riktning. Riktigt bra borste blir mitt betyg. 
Pris runt 200 kronor.

Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

måndag 7 april 2014

Klarsynt med Eye Cream More från Maria Åkerberg

Nu har jag testat en till produkt från Maria Åkerberg/Dermanord, ögonkrämen Eye Cream More. Som jag berättat tidigare så har jag redan provat på två av deras nyheter, se här och här, och varit riktigt nöjd. Ja när jag upptäckt ett nytt märke och dessutom varit supernöjd med produkterna så är/var förväntningarna höga på produkten redan innan jag började testet. 
Eye Cream More som är en komplett ögonkräm som ska täcker alla behov för att skydda ögonkonturen och ska vara mycket effektiv på hängande ögonlock. Effekten märks redan efter en veckas användning och efter 28 dagar har de vi test kunnat mäta upp en minskning av hängande ögonlock och rynkor med 44%. Nyponfröolja och extrakt från persisksilkesträd ger utslätad och uppstramande effekt på linjer och rynkor. Eye Cream More ska också dränerar svullnad och motverkar mörka partier under ögat. 
Jag tycker att den silkeslena krämen ger en skön känsla när den kommer på plats, och den är riktigt, riktigt dryg, det räcker med en pytteliten mängd för att klara båda områdena kring ögonen. Jag är ibland känslig för vissa ögonkrämer som kan ge mig både irriterade, rinnande och lite svullna ögon, trotts korrekt användande, men något sånt har jag inte varit med om under mina testveckor med Eye Cream More. Jag har heller inte vaknat med svullna ögon under testperioden, om det beror på att jag sovit och "levt" exemplariskt eller om det är krämens förtjänst vet jag inte säkert,men misstänker krämen, tack för det och tummen upp!
Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

onsdag 2 april 2014

Cindy Crawford lanserar egen hudvårdsserie i Sverige

Nu lanseras serien Meaningful Beauty av Cindy Crawford på svenska marknaden, och jag har provat hela serien. En produktserie med ett begränsat antal produkter som är speciellt framtagen för att motverka tecken på åldrande hud och ge ungdomlig lyster. Med nyckelingredienser som en unik superantioxidant, peptider och hyaluronsyra ska Meaningful Beauty släta ut rynkor, återfuktar huden och reducerar ojämnheter.
Framtaget av Cindy Crawford i samarbete med Dr. Jean-Louis Sebagh, en av Europas främsta specialister inom dermatologi. 
Nyckelprodukten i hudvårdssystemet heter Crème de Serum. Formuleringen i Crème de Serum förenar styrkan av ett serum med den återfuktande effekten av en dagkräm och bygger på aktiva ingredienser som en unik superantioxidant, peptider och hyaluronsyra. Huvudingredienserna ligger åtskilda tills det ögonblick då produkten används.  

Meaningful Beauty består av föjande:

Skin Softening Cleanser
Krämig rengöring med mjukgörande effekt som löser upp överflödig olja, orenheter och sminkrester utan att påverka hudens naturliga pH-värde. 
Pris 159 kronor, 165 ml

Antioxidant Day Crème med SPF 20
En 3-i-1 dagkräm som balanserar hudens fuktnivå, tillför antioxidanter och skyddar huden från yttre faktorer samtidigt som den motverkar synliga tecken på åldrande. 
Pris  249 kronor, 30ml

Crème de Serum
Crème de Serum innehåller en unik kombination av tre nyckelingredienser; Peptider som hjälper huden bearbeta uppkomsten av fina linjer och rynkor, hyaluronsyra som ger huden spänst och vitamin C som ger skydd från yttre miljöpåverkan.
Pris 349 kronor, 30ml

Lifting Eye Crème – Advanced Formula
Lifting Eye Crème motverkar fina linjer, mörka ringar och svullnad. 
Pris 189 kronor, 15ml

Firming Chest and Neck Crème
En rik och lyxig kräm fylld med antioxidanter som jobbar på djupet. Firming Chest and Neck Creme återfuktar, formar och ger spänst till dekolletage och området kring halsen där de första ålderstecknen oftast uppkommer.  
Pris 220 kronor, 50g

Wrinkle Smoothing Capsules – Advanced Formula
Wrinkle Smoothing Capsules innehåller en speciellt framtagen peptidblandning som minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor runt munnen, ögonen och i pannan. Kan även användas som primer under din make-up.
Pris 299 kronor, 60 stycken

Glowing Serum
Ett lätt serum som boostar hudens lyster, bekämpar fria radikaler och skyddar från yttre miljöpåverkan. Kallas av Dr. Sebagh för ”modellernas hemlighet” då produkten tidigare endast varit tillgänglig för hans exklusiva kundkrets, jo man tacka!
Pris 179 kronor, 15ml

Sköna produkter till relativt bra priser. Något som jag tycker är mindre bra är att Meaningful Beauty inte säljs i butik utan endast på meaningfulbeauty.se och per telefon 0200-243 243. Men om jag bortser från den här lilla missen, enligt mig, så säger jag tummen upp!

Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...