onsdag 25 september 2013

Christian Breton Liftox Perfect Focus Face Cream

Just nu testar jag krämen Liftox Perfect Focus Face Cream från Christian Breton Paris. Märket Christian Breton Paris som grundandes 1990 är i dag ett av de mest säljande hudvårdsmärkerna i Frankrike. 
Ansiktskräm är gjord för en hud som tappat den ungdomliga lystern och vitalitet. Ska hjälper till att stödja huden när man blir äldre och huden kan förändras både i struktur och ton. Den ska hjälper till att minska uppkomsten av linjer och rynkor samtidigt som den finjusterar och stramar upp huden och förbättrar hudens lyster.
Jag tycker att krämen känns bra, mild doft och är mjuk, och lätt att applicera och går snabbt in i huden. Huden känns rikt återfuktad efteråt och behåller fukten och mjukheten i huden hela dagen. Rynkorna är, som alltid, opåverkade av kräm men de fina linjerna blir något mindre och färre kan jag tycka. Har använt den både på dagen och natten, men mest på dagen. Huden får en fin lyster och ser ut att må bra av krämen.
Pris 999 kronor/50 ml.


Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox.se

måndag 23 september 2013

Diskret till ögonen

Jag brukar oftast ha en diskret beige färg på mina ögonlock, framförallt för att jämna ut lockets färg. Och nu har jag hittat en med lite lite guldskimmer i, Patina Frost från Mac. En gråbrun färg med gyllene pärlemor som ger ytterst lite färg och lika lite guldskimmer, men gör fint åt ögat. Jag kan tycka att många ögonskuggor ger alldeles för mycket färg, men den här skuggan ger ett fint skimmer och en perfekt snygg färg åt min lock.



Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox.se

onsdag 18 september 2013

BB Cream

Jag är inte såld på BB Creamerna men har nu under en period tagit på mig Boots No7 Beautiful Skin Normal/Dry BB Cream på dagarna och måste säga att den fungerar alldeles utmärkt som en enkel vardagskräm. Tar bort lite ojämnheter, sitter bra och huden känns återfuktad. Så vill du ha en billig vardagskräm så varför inte prova den här.
Den innehåller en multivitamin- och mineral-blandning som ger näring till torr hud och bidrar med att upprätthålla optimal återfuktning. Ett naturligt sackarid-komplex låser in fukt och återfuktar hela dagen.
- Passar normal till torr hy
- Hypoallergenisk
- UVA- & UVB-skydd
- SPF 15
- Pris 159 kronor




tisdag 17 september 2013

Nattkräm från Obagi

Nu har jag provat ytterligare en kräm från Obagi. Den här gången nattkrämen Ossential Radical Night Repair Plus, och återigen så levererar en kräm från Obagi.
En Effektiv kräm som innehåller 1% koncentrerad retinol. Stimulerar cellförnyelsen och kollagenbildningen, och passar mogen hy som är solskadad. Min hy känns fräsch och har en fin lyster/utstrålning eller, ja ni vet när man testat en kräm som känns bra och gör gott för just din hy...precis så känns den och upplever jag min hy +++++


Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox.se

måndag 16 september 2013

Höstnaglar

Det slår aldrig fel.
På sommarhalvåret så har jag jättefina naglar som både växer bra och håller formen perfekt, men så fort hösten kommer så blir naglarna dåliga, ja riktigt dåliga. De skivar sig, går av blir sprickor i och ja, jag vet inte allt som händer med dem. Men säkert är att om jag vill ha fina naglar och där med fina händer under den kalla årstiden så krävs det massor av mig.

Snowcrystals nya nagelvårdsserie Nail Necessities innehåller sex nagelvårdande produkter, säljs på Åhlens Cuty och HÄR

#321 Nail & Cuticle Rejuvenating Oil
Innehåller en blandning av berikande, djupverkande naturliga oljor som tränger in i nageln och gör den mer flexibel samt stimulerar nageltillväxten. Återfuktar och mjukar upp nagelbanden. Applicera dagligen på naglarna och nagelbanden. Massera varsamt tills oljan har absorberats. Innehåller sötmandelolja, jojobaolja, rishöljeolja, avokadoolja och E-vitamin. Mild citrusdoft.

#322 Cuticle Exfoliator Gel
Nagelbandspeeling med aloe vera för torra och hårda nagelband. Innehåller partiklar som varsamt skrubbar av döda hudceller och gör nagelbanden jämna och mjuka. Applicera dagligen på naglarna och nagelbanden, massera försiktigt och tryck ner nagelbanden. Tvätta händerna med varmt vatten. Innehåller aloe vera, mandelolja, d-panthenol samt stamceller från ros och druvor.

#323 Nail Fortifier with Calcium
Nagelstärkare med kalcium som stärker och gör naglarna smidigare samt motverkar att de skivar sig. Formar en skyddande yta som förhindrar att vatten tränger in i nageln. Rekommenderas för tunna, svaga och sköra naglar som skivar sig. Innehåller UV-filter för att förhindra och dölja missfärgningar. Använd regelbundet en gång i veckan för starka, friska naglar.

#324 Base &Top Coat All-In-One 
Allt-i-ett baslack och topplack med nagelstärkande effekt. Användning som baslack: skyddar och stärker nageln samt jämnar ut nagelytan och skapar ett bra fäste för nagellacket. Som topplack: ökar glansen och hållbarheten på nagellacket. Bättra på med ett tunt lager varannan dag för att förlänga manikyrens hållbarhet och bibehålla glansen.

#325 Instant Nail Base 
Ett baslack för tunna, mjuka, ojämna och sköra naglar som skivar sig. Ger volym och stöd efter en applicering och skapar en jämn yta som döljer ojämnheter. Applicera 1-2 lager, en till två gånger i veckan. Använd som baslack under nagellack eller som en naturlig, fräsch manikyr.

#326 Ultra Quick Dry & Shine Top Coat
Ett snabbtorkande topplack som ger nagellacket en torr yta på ett ögonblick. Tillför extra glans och skydd för nagellacket. För bästa resultat, låt nagellacket torka något innan du applicerar topplacket.
  


Bra säger jag och har nu börjat min kamp mot fula vinternaglar och börjat måla med några av de här produkterna.



Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox.se



måndag 9 september 2013

Notte Bianca från Linari

Har varit på en långhelg i Paris och shoppat en doft... Notte Bianca från Linari. Underbar säger jag! Unisex, inte billig och finns inte i Sverige, men kommer du till Frankrike så...


onsdag 4 september 2013

Attack mot påsar och mörka ringar - Oak eye cream från Korres

Nu har Quercetin & oak antiageing & antiwrinkle eye creamen från KORRES testats av mig. 
Det är en fuktgivande anti-age ögonkräm mot påsar och mörka ringar. Och Korres laboratorium har i samarbete med National Hellenic Research Foundation studerat åldersbekämpning på en cellulär nivå via proteasome (tydligen en viktig skyddsmekanism för cellproteiner som kollagen och elastin) och naturliga medel för att stimulera åldersbekämpande mekanismer, och sen fått fram den här ögonkrämen. Produkter som är verksamma och gör sitt i krämen är:
Den aktiva agenten myrten som reglerar hudens naturliga funktioner och förbättrar kommunikationen mellan cellerna och därmed även hudens elasticitet.
Mourera fluviatilis-extrakt reglerar hudens fuktighetsnivåer och ger kontinuerlig återfuktning.
Baobab polysaccharides omstrukturerar huden och motverkar muskelavslappning.
Rhodiola rosea-extrakt reducerar fettreserverna runt ögonen och motverkar ögonsvullnad.
En jästbaserad agent förbättrar mikrocirkulationen och reducerar därmed mörka ringar.


En skön och behaglig ögonkräm som jag applicerat runt ögonen efter den dagliga rengöringen, morgon och kväll, men undvikit det övre ögonlocken som jag fick reda på att göra. Den går lätt och bra in i huden och utan att göra ögonen varken kliiga eller irriterade, jag kan ju vara lite känslig med för aktiva ögonkrämer. Rekommenderas från 35 år och priset är 429 kronor.



tisdag 3 september 2013

ACO - Hudlotion och Hudcreme

Har testat två nya krämer för kroppen. ACO Hudlotion och ACO Hudcreme. Som alltid med ACOs produkter så hämtar de inga stilpoäng vad det gäller förpackningar eller dofter utan är rakt upp och ner det som dom presenterar sig som. Hudlotion finns i alla fall både som parfymerad och som oparfymerad, men hudcremen är oparfymerad. Jag gillar ju både goda dofter och vackra förpackningar så jag är måttligt road av produkterna så där direkt. Men jag vet att själva innehållet från ACOs produkter oftast känns ganska bra, och det är de här produkterna också, men tyvärr med parabener. Huden känns skön efter både lotion och krämen, inte så stor skillnad faktiskt. Men som sagt, doften den är trist och vi ska ju inte tala om de oparfymerade produkterna...nej, tyvärr. Men om du inte är lika känslig som jag vad det gäller stilpoäng, parabener och så, så är det en bra vardagsprodukt till bra pris!



måndag 2 september 2013

Välformade bryn

Jag har testat Browstyler från Snowcrystal, en praktisk allt-i-ett penna för ögonbrynen med borste och krämig, mjuk gel i samma förpackning. Jag ska erkänna att jag har ganska mörka bryn i mig själv och är noga med formen, går och plockar bryna var 3:e vecka på salong och där emellan håller jag efter dem själv. Men ibland kan jag ändå känna att jag vill fylla i bryna och då brukar jag piffa till dem ytterligare lite. Eftersom jag inte behöver fylla i brynen dagligen så har jag ingen vana med det hela, och är ganska dålig på det faktiskt. Med gjorde ett försök med Browstyler, och efter några gånger funkade det hyfsat...det gäller att vara väldigt lätt på handen. Men väl på plats såg det både naturligt ut och det satt bra på plats, extra plus är att gelen ska vara mycket dryg och vattenfast....och fungerar även som eyeliner! 

Du använder Browstyler så här:
Skruva av gel behållaren i pennans botten och doppa borsten lätt i gelen. Gör ett provstreck på handryggen för att bestämma färgens stryka. Fyll i, forma och fixera ögonbrynen med lätta drag. Och glöm inte att rengöra borsten regelbundet. Finns i 2 färger, Dark Brown som jag testade och Medium Grey Brown. Pris 119 kronor.



Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox.se

Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...