torsdag 20 juni 2013

Midsommar och midsommardofter

Crabtree & Evelyn välkomnar sommaren med en ny blommig och fruktig serie - Somerset Meadow – en doftande påminnelse om idylliska engelska sommarhagar. Ja vad passar väl bättre så här till Midsommar än en fräsch och blommig blandning av tårpil, skira vita blommor, klängande murgröna och solmogna frukter som den här härliga doften av sommardoftar.
Finns som Eua de Toilette, Scented Body Lotion, Bath and Shower Gel, Hand Therapy hos Kicks, Åhlens och Eleven.se

Glad Midsommar på er!



tisdag 18 juni 2013

Sommarfräsch hud

För några veckor sen berättade jag om mitt knep till att få ett solkysst ansikte, se här. Nu tänkte jag avslöja hur jag får en lika sommarfräsch kropp. Jag använder så klart Brun Utan Sol, ja innan solens strålar träffat min hud alltför mycket så känns det både skönt och fint att slippa visa upp mina vita spiror och vita armar.
Nu har jag testat två olika, båda med finfina resultat.
Dels så har jag provat Flash Bronzer Natural Tan från Lancôme. En brunfärgad BUS, bra så jag ser var jag lagt krämen och ser så att jag strukit ut den ordentligt. Den ger en fin färg som inte är så mörk på min hud, som inte tillhör den jättevita sorten. Formulan  är berikad med fuktighetsgivande beståndsdelar och E-vitami. Pris 325 kronor.
Sen så har jag provat Tinted Self Tan Gel Dark från Vita Liberata. Också en brunfärgad kräm, som jag la på med en speciell vante/handske också från Vita Liberata. En något mörkare färg, men finns även som medium, som gav en fin gyllenbrun ton till min hud. Men här gällde det att vara snabb som blixten, färgen bet sig fast väldigt fort. Ogiftig och organisk, fritt från parabener, parfym och alkohol. 80% organiska extrakt som är vänliga mot huden, bra! Pris 295 kronor.
Två BUS som jag kan rekommendera om du är på jakt efter en snygg bränna!
Smarta råd när du använder BUS: Gör en peeling innan du lägger på BUS. "Dra ut” produkten över hela kroppen, men var försiktig med armbågar, fötter knän och händer där det finns fina rynkor för krämen att krypa ner i och ge alldeles för mycket färg. Och du, glöm inte att tvätta händerna ordentligt efteråt!



måndag 17 juni 2013

Fifth Avenue

På naglarna just nu sitter Essies Fifth Avenue, en snygg sommarfärg!


torsdag 13 juni 2013

Lite volym till håret kanske...

Behöver du få lite volym till håret? Pudra lite POWER.PUFF från KEVIN.MURPHY i hårbotten.... och du har garanterat fått mera volym och lite mera "stuns" i håret!
Det är bara att pudra en pytteliten mängd på torrt hår och massera in produkten. POWER.PUFF kan appliceras både i längderna och i hårbotten, själv använder jag det bara i hårbotten. Resultatet, massor av volym och textur, genom den senaste teknologin där pudret förvandlas till en vätska/paste när du jobbar in den i håret. Sulfat och Parabenfritt. Pris runt 240 kronor.


onsdag 12 juni 2013

Napkin Go - I en liten ask

Napkin Go är en smart, effektiv, ekologisk och hudvänlig liten våtservett i mjuk viskos i en liten ask. Tryck på ovansidan och servetten vecklar ut sig i takt med att den suger upp vätskan i förpackningen. Napkin Go finns i fem olika varianter: Eye Make Up Remover, myggmedel, antiseptisk rengöring och refresh-servetter med doft av orientalisk te eller citron. Allergitestat, servetterna av ekologisk viskos och förpackningar av återvinningsbar plast...perfekt för resan, handväskan, barnvagnen, båten eller picknicken..ja till det mesta helt enkelt!
Pris 7 kronor/styck, läs mera/köp HÄR!



tisdag 11 juni 2013

Till kroppen från & Other Stories

Häromdagen var jag förbi & Other Stories och passade på att köpa deras Body Wash och Body Lotion, alltid spännande att testa produkter som för mig är okända. Båda produkterna låg i plastflaskor med pump, bra! förpackningarna innehöll hela 350ml, bra med lite större förpackningar tycket jag. Det fanns en massa olika dofter att välja på, bra, men alltid jobbigt att dofta sig igenom innan jag gör mitt val. Köpte till sist Frozen Verbena och Shinjuku Bloom. Så här tycker jag; doftar gott, speciellt Frozen Verbena, men kan tycka att Body Lotion är lite för tunn, gillar något mer trögflytande för de brukar vara lite drygare och något mer mättande. Priset är bra, 70/90 kronor för 350ml, lagom för produkter som bara finns på kroppen en tag, Body Wash, samt för en somrig produkt som konsumeras i massor av mig, Body Lotion. Till vintern när jag blir lite torrare kommer jag att föredra en lite mera mättad produkt.




måndag 10 juni 2013

Höstvisning hos Casall

I förra veckan vara jag på Casalls höstvisning uppe på Münchenbryggeriet. En visning med kläder, redskap, dans... och vältränat så klart. Bland kläderna fanns många smarta anpassningar till de nya träningsformerna som kommer starkt...triatlon, cykling, crossfit ja olika extreme sporter. För det tydligaste tecknen inom träningen är att det ska gå fort, vara tungt och hårt även för oss vanliga träningssugna, precis som för elitidrottaren. Så de nya kläderna har material och skydd som tål hårda tag. Och som nya redskap såg jag allt ifrån stegar, tunga västar till parachute. Det blir ett tungt tufft skönt träningsår med andra ord!





måndag 3 juni 2013

Verso 4 - Serum

Har testat serumet från Verso, som är ett nytt svenskt hudvårdsmärke, som kallar sig...En modern hudvårdsrevolution. Vad som är speciellt med Vero Skincare är att de utvecklat substansen Retinol 8, som finns i produkterna. Vanligt Retinol har länge varit den mest beprövat effektiva substansen i hudvårdsprodukter inom antiaging. Men har också en välkänd bieffekt så som att den kan irritera huden och att den inte bör användas i direkt solljus. Men den nya Retinol 8innehåller ett nytt A-vitaminsyrederivat som är 8 gånger mer kraftfulltr än traditionell Retinol och dessutom stabilt och skonsamt mot huden, passar även personer med känslig hy. Vidare så är det fritt från färgämnen, parabener, mineraloljor och andra skadliga substanser mm.
Åter till testet av Versos, Verso 4 Super Facial Serum. Ett skönt serum som både ger en fin lyster och en stramare hud. Priset för serumet ligger på 950 kronor och du hittar det på COW Parfymeri i Stockholm, COW på NK i Stockholm och Göteborg samt i nätbutiken.


Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...