onsdag 31 oktober 2012

Testing testing - STAYING.ALIVE

Då ska jag ger mitt utlåtande om Kevin Murphys Leave in Spray/Proteinkur för håret STAYING.ALIVE som jag har testat under några veckor, och som jag skrev om här tidigare.
Jag har ju ett lockigt och ganska torrt hår, mycket beroende på att jag färgar det så klart men så tar ju åldern ut sin rätt också. Ja för det är ju inte bara huden som blir torrare med åren utan även håret tyvärr. Jag försöker att inte använda alltför mycket värme i håret, fönar bara om jag vill vara extra fin i håret. Men trotts det så är det torrt som bara den, och jag måste nästan varje morgon lägga i någon olja eller annat vårdande för håret. När jag sprutade lite STYING.ALIVE i mina toppar så studsade de upp till glada små lockar igen och det frissiga och trista topparna var som bort blåsta. En liten udda reflektion är dock att sprayen doftar svartpeppar!...hmmm...nu luktar ju inte svartpeppar illa om ni frågar mig, men att ha ett svartpeppardoftande hår känns ju så där. Så min önskan, byt doft och jag kommer att ge full pott.



tisdag 30 oktober 2012

Obagi

I morse fick jag en presentation av Obagi System, ett hudvårdsprogram som utvecklats av hudläkaren, forskaren, innovatören och vetenskapsmannen Dr Obagi, som betraktas som en av världens främsta experter på att förbättra huden. I mitten av 80-talet utvecklade han det välkända hudvårdsprogrammet Obagi Nu-Derm.
Att huden förändras i takt med åldern är ju ingen nyhet eller hemlighet direkt, inte heller att hemligheten med att få stopp på åldrandet sägs vara att aktivera cellerna och återställa dess funktion. Genom att förnya cellerna kan man korrigera missfärgningar, solskador, akne, pigmentförändringar, fina linjer och rynkor och få en bättre strålande hud. Och det är just det här som Dr Obagis produkter sägs göra. 
 
I dag arbetar Dr Obagi tätt ihop med världens främsta läkare inom dermatologi, och produkterna används bland kända Hollywood-stjärnor som Jennifer Aniston, Catherine Zeta-Jones och Ashley Judd... och nu ska en ögonkräm även användas av Annette, jag mig alltså! Jag lovar att jag återkommer med resultatet. Testresultaten, bilder mm som jag fick se i morse känns i alla fall som om jag kan vänta mig något positivt resultat. I Stockholm finns produkterna på Conturkliniken.



fredag 26 oktober 2012

Malin+Goetz/Asplund

Igår var jag på Sverigelanseringen av MALIN+GOETZ på Asplund, som kommer att sälja hela deras sortiment. MALIN+GOETZ är amerikansk en hudvårdsserie för män och kvinnor med känslig hud och med det bästa från naturen såväl från teknologin. Ja ibland så är inte alltid det från naturen det bästa för huden, speciellt inte om man som MALIN+GOETZ hudvårdsserie alltid sätter den känsliga huden i fokus. En av ägarna har just en sån där riktigt, riktigt känslig hud, så det som inte har funkat på honom har inte haft någon chans att slinka med vid tillverkningen. Så just för dig med känslig hud kan det här vara en riktig guldgruva. Serien som är paketerade i grafiskt supersnygga förpackningar, ett +, har förutom hudvårdsprodukter även allt från shampoo, deodoranter till ljuvliga doftljus.
Foto: Annette Eriksson, annettesbeautybox

måndag 22 oktober 2012

Bobbi Brown på Åhlens Skanstull

Ni som har längtat, nu är det dags! Som jag berättat om tidigare, se här, så kommer Bobbi Brown till stan. På torsdag 25 oktober är det dag, då kommer vi att kunna köpa Bobbi Brow på Åhlens Skanstull.




fredag 19 oktober 2012

Ny favorit

Jag har fått en ny hårolja som favorit. Kommer ni ihåg att jag för någon vecka sen berättade att jag skulle testa några produkter från KEVIN.MURPHY, se här. Nu har jag testat den uppbyggande och skyddande värmeoljan Young.Again vid varje hårtvätt och jag har helt enkelt fått en ny favorit. Jag har under de senaste åren använt Moroccanoil, både light och den vanliga, och varit ganska nöjd. Men känner nu en del fördelar med Young.Again, så som, behagligare i konsistensen, inte så "oljigtkladdig" och framför allt så funkar den så mycket bättre på mina lockar. Så summan av kardemumman, jag har nu gått över till KEVIN.MURPHYs Young.Again, ja ni hör ju själva också vilket namn!
Återkommer snart med recensioner på de övriga hårprodukterna.
Trevlig helg!

tisdag 9 oktober 2012

Vippiga fransar

På senare tid så brukar jag få komplimanger och frågor om mina långa och täta ögonfransar. Och hemligheten bakom dem är så klart att jag testat ögonfransserum/näring. Jag har testat några olika och de som absolut har varit bäst för mig är RevitaLash, följt av NeuLash. Skillnaden mellan de här två var för min del att RevitaLash gav något längre och tätare fransar än vad NeuLash gjorde, även om NeuLash också gav fint resultat. Men jag tycker att NeuLash gjorde mina ögon lite irriterade, de blev lite rött runt ögonfranskanterna när jag la på serumet, och det är ju ett stort minus. Sen så har jag testat några andra billigare sorter, som inte gav något resultat så de nämner jag inte ens. Du som inte har provat, men gärna vill, ge inte upp på halva vägen. För det är verkligen så att du märker resultat först efter ca 4 veckor, och då måste du varit duktig och lägga på serumet VARJE kväll! Men belöningen som sen kommer är riktigt rolig!


onsdag 3 oktober 2012

Säg hej till Bobbi Brown!

Till alla er som gillar makeup-artisten Bobbi Brown och hennes märke med samma namn kan jag glädja genom att berätta att märket kommer till Sverige. Bobbi Brown kommer att lanseras exklusivt på Åhléns, Skanstull, i slutet av oktober. Andra City-varuhus kommer efter nästa år. Kul va!

tisdag 2 oktober 2012

Rengörare

Här ska jag visa en långkörarfavorit. För jag minns inte när jag började använda Kanebos Sensai Silky Peeling Powder... men det är länge sen och jag tycker verkligen att den är super. Ungefär var tredje dag till en gång i veckan brukar jag, efter rengöringen, gå över med den här enzympeelingen som lugnar, fuktar och förfinar hudens struktur. När jag ändå lägger på peelingen över ansiktet så brukar jag dra lite över händerna samtidigt, så har jag fått babylena händer också. Bra va!?


Nattarbete

Under natten känns det skönt med en riktigt bra nattkräm, en kräm som gör sitt bästa för att jag ska vakna morgonen efter med en tipp topp h...